OO SDP Žepče

U Žepču održana Panel diskusija „Mladi kao izvor EU vrijednosti“

U Žepču je održana Panel diskusija „Mladi kao izvor EU vrijednosti“ koju je organizovao Forum mladih OO SDP BiH Žepče.

Na početku panela, uvodno predavanje održala je nastavnica Vildana Džinić, upoznala je prisutne sa vrijednostima i ciljevima koje promoviše Europska Unija. Nakon toga mladi su se aktivno uključili u raspravu te predstavili svoje viđenje ovih vrijednosti i šta one za njih zapravo znače.

Učesnici su naveli i primjere kojim se ove vrijednosti krše u bh. društvu i konstatovali da EU vrijednosti ne žive u cjelosti u našem javnom prostoru.

Na kraju diskusije mladi su zaključili da su oni putem interneta, televizije i ostalih komunikacijskih kanala, upoznati sa ovim vrijednostima i da ih praktikuju, odnosno da dobro poznaju način života i društveni standard u zemljama EU, što im posebno stvara nezadovoljstvo sa trenutnim stanjem u BiH.

Dodali su da je jedini put napretka BiH put ka EU – uvođenje njenih vrijednosti u socio-ekonomsku strukturu našeg društva i da mlade osobe trebaju da budu ta pokretačka snaga jer su oni već izvor EU vrijednosti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.