Etički kodeks

U trideset godina javnog i političkog djelovanja BiH izuzetno široke društvene razmjere poprimili su korupcija i nepotizam, negativna selakcija, socijalna neosjetljivost i manjak solidarnosti, dominacija privatnog interesa nad javnim, urušavanje moralnih i etičkih kategorija – svih vrijednosti temeljenih na humanosti, poštenju i dosljednosti.

SDP BiH smatra i vjeruje da su poštenje, transparentnost, solidarnost i zalaganje za javni interes imperativi u političkom djelovanju i obnašanju javnih funkcija. Našim etičkim kodeksom utvrđujemo etička načela i pravila koja obavezuju sve članice i članove, te ista predstavljaju temelj za bilo koju vrstu saradnje s drugim političkim i društvenim strankama i subjektima.

Etički kodeks SDP BiH