Etički kodeks

U trideset godina javnog i političkog djelovanja BiH izuzetno široke društvene razmjere poprimili su korupcija i nepotizam, negativna selakcija, socijalna neosjetljivost i manjak solidarnosti, dominacija privatnog interesa nad javnim, urušavanje moralnih i etičkih kategorija – svih vrijednosti temeljenih na humanosti, poštenju i dosljednosti.

SDP BiH smatra i vjeruje da su poštenje, transparentnost, solidarnost i zalaganje za javni interes imperativi u političkom djelovanju i obnašanju javnih funkcija. Našim etičkim kodeksom utvrđujemo etička načela i pravila koja obavezuju sve članice i članove, te ista predstavljaju temelj za bilo koju vrstu saradnje s drugim političkim i društvenim strankama i subjektima.

Etički kodeks SDP BiH

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu