Zukan Helez

Svi koji derogiraju institucije BiH moraju biti smijenjeni

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, kaže kako smo juče imali konkretni potez Visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta.

„Gospodin Schmidt iskoristio je svoja bonska ovlaštenja i stavio van snage do odluke Ustavnog suda BiH Zakon o nepokretnoj imovini koji je usvojen u Skupštini bh entiteta Republika Srpska. Ustavni sud BiH je u julu 2012. godine donio odluku da je BiH titular cjelokupne državne imovine.

Pozdravljam odluku Visokog predstavnika i pozivam ga da sve aktere koji derogiraju zakone Bosne i Hercegovine i vrše udar na ustavno-pravni poredak BiH smijeni sa pozicija koje obnašaju.

Bahatosti i političkom bezobrazluku Milorada Dodika i njegovih saradnika mora doći kraj. Na kraju bih poručio skupini separatista iz manjeg bh entiteta okupljenih oko Milorada Dodika da poslušaju pjesmu Prljavog Kazališta – Uzalud vam trud svirači“, rekao je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.