Štampani materijal za jednog zastupnika za jednu sjednicu košta 500 KM – taj novac može dobiti porodilja

Zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo Igor Stojanović tvrdi da štampani materijal za jednog zastupnika za jednu sjednicu košta 500 KM.

Zastupnik Stojanović je istakao da štampani materijal za samo jednog zastupnika za jednu sjednicu košta 500 KM. Podsjetio je da osim 35 zastupnika, materijal mora dobiti i svaki član komisije, a to su, kako je naveo, 133 osobe u 19 radnih tijela. Kazao je da se radi o 170 osoba za koje je potrebno po 500 KM kako bi dobili printani materijal. Prema njegovim riječima, posljednjih godinu i po dana napravljena je značajna ušteda, a novac je korišten za porodilje i druge projekte.

“Sada se postavlja pitanje da li je bitnije štampati materijal ili raditi. Očigledno da je nekome bitnije štampati materijal nego donijeti odluku da porodilje dobiju 1.000 KM, donijeti odluku o dodijeli stanova, pokretati procese o kojima niko nije vodio računa”, izjavio je.

I on je napomenuo da je Skupština Kantona Sarajevo već donijela zaključak po kojem se neće štampati materijali, nego će se dostavljati elektronski. Tvrdi da su za ovaj zaključak glasali zastupnici vlasti i opozicije.

Prema Stojanovićevom obrazloženju, u presudi Ustavnog suda navedeno je da se bez obzira na taj zaključak moraju štampati materijali. Smatra da je rješenje u izmjeni Poslovnika o radu Skupštine koja je pokrenuta 2019. kako bi se to pitanje riješilo. Rekao je da u međuvremenu ne treba zaustavljati život u Kantonu Sarajevo i sve zakone.

“To je čitava poenta, zato i jesmo jednoglasno donijeli zaključak da se materijali ne moraju dostaviti štampano, nego elektronski te da bismo uštedjeli novac i omogućili rad Skupštine Kantona Sarajevo”, zaključio je Stojanović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.