OO SDP Žepče

SDA pod pritiskom HDZ-a u Žepču ukida institucionalno obilježavanja Dana nezavisnosti BiH

Predsjedavajući OV Žepče, Edin Šišić iz SDA je danas u strahu od HDZ-a i aktuelnog načelnika Mate Zovke odbio da odgovori na pitanje zašto Općina Žepče neće institucionalno obilježiti Dan nezavisnosti BiH organizovanjem Svečane akademije u Žepču.

Na pitanje vijećnika SDP-a, umjesto Predsjedavajućeg OV Žepče, odgovorio je načelnik Zovko i poručio vijećnicima SDP-a da akademije neće biti. Iako su vijećnici SDA i HDZ-a danas jednoglasno usvojili Plan aktivnosti OV Žepče za 2022. godinu u kojem se zadužuje Predsjedavajući OV Žepče za organizaciju institucionalnog obilježavanja Dana nezavisnosti BiH organizovanjem Svečane akademije – nekoliko sati poslije vijećnici su priznali da će Dan nezavisnosti BiH u Žepču proći bez institucionalnog okupljanja.

Prosto je neshvatljivo da u Žepču žive ljudi, okupljeni oko SDA i HDZ-a, koji smatraju da institucije nisu spremne institucionalno organizovati obilježavanje državnih praznike, onako kako je to praksa u gradovima širom BiH.

Iako u srcu BiH, Žepče ima sve elemente paradržavne tvorevine, proglasili Predsjednika BiH nepoželjnim u Žepču, finansiraju svoju RTV Herceg – Bosne, ukinuli zastavu, himnu i simbole BiH u Odluci o srednjoj školi, a danas su otišli i korak dalje – obavijestili vijećnike da nema tradicionalne institucionalne Svečane akademije povodom Dana nezavisnosti BiH.

Evidentno je da gospodin Čović ne sjedi skrštenih ruku nego svoje namjere razbijanja države BiH provodi preko najodanijih političkih saradnika u Žepču, a sasvim je jasno da grupa zalutalih, u svemiru izgubljenih Bošnjaka okupljenih oko SDA u velikoj mjeri učestvuje u tome.

I opet se nažalost po građane u Žepču  pokazala tačna teza da SDA između države BiH i HDZ-a uvijek bira HDZ kao najvjernijeg partnera.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.