Radi se o cirkusu i očiglednoj destrukciji stranaka opozicije na čelu sa SDA

Igor Stojanović, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo nakon što je i današnja sjednica prekinuta, kazao je da se radi o očiglednoj destrukciji opozicionih stranaka.

On je naveo da je tragično to što neko traži da se printa materijal, unatoč Zaključku koji je Skupština KS donijela 2020. godine o uštedi printanog materijala.

– Zaključak je usvojen i jeste on manje važan nego Poslovnik, ali to je Zaključak koji smo koristili svo ovo vrijeme da se elektronski šalju materijali, no danas SDA zajedno s DF-om koristi to da bi osporila sjednicu. Ne znam koja je svrha da se printaju materijali. Danas smo vidjeli o kojem materijalu se radi. Na kraju se predsjedavajući Skupštine fotografirao sa svom tom količinom materijala koji treba biti isprintan. Ne znam kome to u ovom trenutku koristi i ne znam zašto je to značajno za popravljanje kvalitete života u KS kada trebaju da se donesu borački zakoni, zakoni o obrazovanju i slično, a mi se raspravljamo o printanju. No, očigledno destrukcija opozicije u ovom trenutku je do te mjere naelektrisana u izbornoj godini da su spremni da zbog izbornog materijala zaustave zakon i sve živo – istakao je Stojanović u izjavi za portal “Avaza”.

On je dodao da će se vratiti u proceduru, isprintati materijale za koje treba otprilike 15.000 do 20.000 KM. Naveo je i da najviše ispaštaju građani zbog očigledne političke blokade opozicije.

– To je cirkus političkih predstavnika opozicije koji prave destrukciju u radu. Kada je printani materijal važniji od zakona, shvatite zašto je BiH tu gdje jeste. Očigledno je da ovdje nisu svi zreli da vode državu, to pokazuju i SDA, ali i ostale opozicione stranke koje im se pridružuju, jer ne znaju razlučiti bitno od nebitnog – zaključio je Stojanović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.