Ivan Boban

Pozivam Fadila Novalića da objasni izjavu o stečaju Aluminija

Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Ivan Boban je na današnjoj sjednici tražio očitovanje federalnog premijera Fadila Novalića o njegovoj izjavi da Aluminiju prognozira stečaj.

“Vlada FBiH je kontradiktorna, u odgovoru na pitanje kolege Irfana Čengića je navedeno da će Aluminij moći servisirati dugovanja prema Elektroprivredi HZHB i da je pronađen model stabilnog poslovanja, a u medijima ste dali izavu da prognozirate stečaj Aluminiju”, u svom pitanju je naveo zastupnik Ivan Boban.

Također je od premijera tražio pojašnjenje da li je ta izjava o stečaju Aluminija njegov paušalni stav ili stav zasnovan na nekoj detaljnijoj vladinoj analizi.

Stečaj Aluminija podrazumjeva velike probleme kako radnicima tog poduzeća, tako i radnicima Elektroprivrede HZHB, ali i mnoštvu drugih koji su direktno ili indirektno vezani za poslovanje ova dva hercegovačka giganta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.