Pavić-Pečenković: Socijalno stanovanje nije samo puko pravo, već i temeljno ljudsko pravo koje treba osigurati svim građanima

U organizaciji Misije OSCE-a u BiH, uz podršku Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, održan je okrugli sto na temu “Socijalno stanovanje kao koncept pristupa pravu na pristupačno stanovanje u Kantonu Sarajevo”.

Cilj je bio predstaviti važan korak ka ostvarivanju prava na pristupačno stanovanje za sve građane Kantona Sarajevo.

“Socijalno stanovanje nije samo puko pravo, već i temeljno ljudsko pravo koje treba osigurati svim građanima, posebno onima koji se suočavaju sa socijalnim izazovima”, istakla je u svom uvodnom govoru ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Enda Pavić Pečenković.

Učesnici su imali priliku čuti različite perspektive i iskustva relevantnih institucija, općinskih službi, kao i međunarodnih organizacija, što će itekako pomoći u kreiranju efikasnih i inkluzivnih zakonskih rješenja.

“Posebno bih istakla značaj partnerstva i saradnje između državnih, kantonalnih i lokalnih institucija, kao i međunarodnih organizacija u ostvarivanju prava na pristupačno stanovanje za sve građane Kantona Sarajevo. Ova multidisciplinarna saradnja ključna je za uspješnu implementaciju socijalnih politika i poboljšanje kvaliteta života naših sugrađana”, dodala je ministrica Pavić Pečenković, zaključivši da resorno ministarstvo ostaje posvećeno radu na unapređenju socijalne inkluzije i pristupačnog stanovanja za sve građane, te će nastaviti aktivno učestvovati u procesu izrade zakonskih rješenja, kako bi osigurali da pravo na stanovanje postane stvarnost za sve građane KS.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.