Od jučer UKC-om Tuzla upravlja mostarski HDZ i sarajevska SDA

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla osuđuje prepuštanje najuspješnije zdravstvene ustanove Univerzitetsko-klinički centar Tuzla na upravljanje Federaciji BiH, bez prethodno odobrenog sporazuma od strane Skupštine TK.

Ovi potezi potvrđuju obećanje SDA-ovog  premijera TK koje je nedavno dao Federalnom premijeru  prilikom njegove posjete  Tuzlanskom kantonu, da će UKC Tuzla prepustiti Federaciji BiH, što je i učinjeno imenovanjem novog privremenog Upravnog odbora koji je Vlada jučer hitno imenovala.

Jasno je da to u konačnici znači stavljanje tuzlanskog UKC-a na upravljanje sarajevskoj SDA-u i mostarskom HDZ-u, što je godinama unazad pokušavano, ali nijedna Vlada TK to do sada nije dopustila.

Po našem mišljenju, razlog zbog kojeg se žuri sa ovakvim potezima nije navodno usklađivanje u pogledu osnivačkih prava, nego želja da se u UKC Tuzla u upotrebu stave sporni respiratori zbog kojih se sudi Premijeru Federacije BIH.

Kantonalni odbor SDP BIH Tuzla upozorava da je ovo tek početak gašenja javnog zdravstvenog sektora u TK, koji će za posljedicu imati razvoj druga dva klinička centra u Sarajevu i Mostaru a sve na štetu UKC Tuzla.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.