Nikšić: Potrudit ćemo se da u parlamentarnu proceduru uputimo Izborni zakon

Nakon sastanka državne koalicije u Istočnom Sarajevu lider SDP-a Nermin Nikšić je istakao da mu je žao što je zaustavljen početni zamah koji je napravljen.

Rekao je da je nakon otvaranja pregovora proizveden zastoj i blokiran rad parlamenta, kao i Vijeća ministara.

“Ovaj današnji sastanak je završen na način da smo opredijeljeni da, kako su to rekli i moji prethodnici, se pokušamo vratiti na EU put, da deblokiramo taj, da se okrenemo rješavanju pitanja. I ono što smo dosad postizali je da zajedničkim dogovorom dođemo do zakonskih rješenja koja ćemo mi donositi, a ne koja će biti nametnuta”, rekao je Nikšić.

Najavio je da će u narednom periodu u parlamentarnu proceduru biti upućen Izborni zakon BiH koji će biti dogovor lokalnih vlasti.

“Dat ćemo sve od sebe da u narednom periodu ponudimo Izborni zakon u parlamentarnu proceduru kako bi izborne procedure bile rezultat dogovora lokalnih vlasti“, zaključio je.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.