Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Niko nema pravo da suspenduje demokratiju, da oduzme građanima BiH pravo da biraju

Ratom u BiH ne treba niko prijetiti, poručio je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić sa obilježavanja 79. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi i 77. godišnjice Pobjede nad fašizmom, komentarišući izjavu predsjednika Glavnog vijeća HNS-a BiH Bože Ljubića da na BiH u ovom trenutku treba gledati i kao sigurnosni problem.

  “Ko god misli od tih vladajućih stranaka da u BiH postoje roditelji koji su spremni svoju djecu slati u rat da ginu i brane njihovo kriminalom stečeno bogatsvo , gorko sme varaju. Oni su ti koji prvi i najviše mogu izgubiti, a BiH je kroz historiju pokazala da će uvijek opstati i preživjeti.“, dodao je Nikšić.

Referirajući se i na reakcije koje su uslijedile nakon što je CIK BiH raspisao izbore, Nikšić je kazao kako svako ko se bavi politikom ima pravo da bojkotuje izbore, ali ne i da ih blokira, jer je to krivično dijelo.

“Niko nema pravo da suspenduje demokratiju, da oduzme građanima BiH pravo da biraju i da budu birani kao u svim normalnim demokratskim zemljama,”, dodao je on.

Na pitanje novinara da li je ipak upitno održavanje izbora budući da je Vijeće ministara BiH dužno osigurati novac ali da budžet još nije usvojen, Nikšić je kazao kako održavanje izbora nije upitno, jer postoji institucje u BIH, pa i visoki predstavnik, koji mogu proglasiti budžet i osigurati sredstva za izbore.

“Izbora će biti, sredstva će biti osigurana na ovaj ili onaj način, i niko se ne treba uljuljkivati. Vidjeli ste da je već došla i drugačija izjava iz krugova HDZ-a da će oni ipak učestvovati na izborima. Puno je veći rizik njima da ne budu dio vlasti nego bilo kome drugom, jer oni sve što imaju crpe na osnovu toga što su dio vlasti i što blokiraju bilo koju normalnu inicijativu.”, zaključio je lider SDP-a BiH.

N1

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.