SKOK u Fojnici

Mladi su značajna kategorija u društvu

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je i ove godine pružila mogućnost političkom educiranju mladih kroz Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs-SKOK. Općina Fojnica je i ove godine otvorila vrata, kako bi mlade ljude što više uključili u ovakav vid edukativnih programa.

Ovakav koncept edukacije je bio dobro prihvaćen od strane učesnika i učesnica, jer su interaktivno učestvovali u diskusiji, te iznosili svoja mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji.

Mladi ljudi predstavljaju značajnu kateogriju društva i budući su nosioci promjena u društvu, zato je neophodno posvetiti se njihovim potrebama, stavovima i razvoju aktivizma mladih.

Bez učešća i aktivizma  mladih u društvenom životu mladi postaju „nevidljivi”, marginalizovani dio društva, a njihove potrebe budu zanemarene. Takva društva mladi napuštaju, tako da, pored mladih, i društvo ima veliku odgovornost da zadrži mlade ljude nudeći im više mogućnosti da ostvare svoje potrebe.

Ovom  političkom edukacijom i neformalnim obrazovanjem  se pruža mogućnost mladima da iznesu svoje stavove, mišljenja i da se društveno angažuju, kroz vrijednosti socijaldemoratije,a to su sloboda, jednakost i solidarnost.

Svojim učešćem u ovoj edukaciji mladima se pruža mogućnost ukoliko prođu testiranje da učestvuju na ostala dva modula edukacije, na Političkoj školi i Akademiji socijalne demokratije.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.