Mijatović: Ako si pravi Srbin i pravoslavac ne možeš ostati nijem nad zlom koje se desilo u Prijedoru

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović povodom Dana bijelih traka poručio je da nijedan istinski Srbin, Bosanac i pravoslavac ne može biti nijem nad svim zlom koje se dešavalo u i oko Prijedora.

“Na današnji dan barem treba biti Srbin, Bosanac, pravoslavac, hrišćanin i odati počast komšijama, prijateljima koji su tih nesretnih 90-ih doživeli progon, zatočeništvo i masovno ubijanje od komšija, prijatelja i sugrađana. Ako si istinski Srbin, Bosanac, pravoslavac i hrišćanin ne možeš ostati nijem i ćutati nad svim zlom koje se tom vremenu dešavalo u i oko Prijedora”, napisao je na Facebooku.

Mijatović ističe da se mora osuditi i javno reći – to je zlo, jer sve drugačije nije ljudski.

“Oni koji opravdavaju na bilo koji način sva dešavanja tih godina neka stanu pred ogledalo, neka odu u crkvu i ako mogu pred sobom i pred Bogom to da opravdaju onda ‘svaka vam čast’. Počast žrtvama i njihovim porodicama, a ja kao Krajišnik nikad neću pristati da ćutim nad progonom i ubistvima mojih Krajišnika. Ja ću ostati Srbin, Bosanac, pravoslavac, hrišćanin, a ostali kako god želite”, naveo je.

On je osudio zabranu mirne šetnje u centru Prijedora.

“To je sramotan čin i nikako ne doprinosi pomirenju i normalizaciji života. Biće nam bolje kada budemo bolji ljudi”, zaključio je.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.