Karić: Cilj nam je povezati naše gradove i otvoriti brojne mogućnosti za saradnju u obostranom interesu

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić boravi u službenoj posjeti Prištini na poziv predsjednice Republike Kosovo Vjose Osmani Sadriu, gdje učestvuje na Međunarodnom forumu “Žene, mir i sigurnost”.

Tokom susreta sa kosovskom predsjednicom istaknuto je da jačanjem regionalne saradnje i dijaloga kreiramo ključne korake za ostvarivanje stabilnosti i prosperiteta cijelog Balkana. Na tom putu je, istakle su sagovornice, jako važno usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici od strane Skupštine Kosovo.

“Tim činom Republika Kosovo iskazala je posvećenost istini i pravdi i odlučnost da bude aktivni sudionik svjetskog mirovnog pokreta”, istakla je Karić te predsjednici Osmani Sadriu poklonila Cvijet Srebrenice.

Jedna od tema bilo je pitanje ukidanja viznog režima između BiH i Kosova. Karić se susrela i sa gradonačelnikom Prištine Perparim Ramom, čime je po prvi put ozvaničeno povezivanje prijestolnica Bosne i Hercegovine i Republike Kosovo.

“Na moje veliko zadovoljstvo razgovarala sam sa gradonačelnikom najmlađeg glavnog grada u Evropi. Cilj nam je povezati naše gradove i otvoriti brojne mogućnosti za saradnju u obostranom interesu”, kazala je Karić.

Obraćajuči se učesnicima Međunarodnog foruma “Žene, mir i sigurnost” Karić je poručila da aktivizam žena mora ostati nezaustavljiv proces, koji će dovesti do još veće njihove zastupljenosti u sve sfere društvenog života.

“Budimo podrška jedna drugoj. Za bolje sutra svih nas”, rekla je Karić. U pratnji gradonačelnice bio je gradski vijećnik Samir Bejić, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.