Amra Babić: Podržavam Denisa Bećirovića jer ima hrabrosti stati na crtu hobotnici

Zašto ja, kao Bošnjakinja, muslimanka, “prva načelnica sa hidžabom u Europi”, supruga šehida, samohrana majka troje djece, političarka – podržavam Denisa Bećirovića? 🔴

▶️ Zato što se prema Dejtonskom mirovnom sporazumu koji je važeći Ustav Bosne i Hercegovine, članovi Predsjedništva biraju po konstitutivnom principu: jedan Bošnjak, jedan Hrvat i jedan Srbin, a Denis je Bošnjak, iz naroda kojem i ja pripadam.

▶️ Zato što je obrazovan i kvalifikovan, iskusan političar, nekorumpiran, smiren i ozbiljan, odmjeren i skroman.

▶️ Zato što svojim izjavama ne ponižava druge i drugačije, nema armiju botova, stranačkih uhljeba i fanatika iza sebe. Ne prijeti inspekcijama, kaznama i reperkusijama za privrednike koji ga ne podrže.

▶️ Zato što ne obara pogled nego gleda sugovornika u oči, zato što ne dijeli bajramluke pred kamerama i ne priča koliko je i kome sadake podijelio.

▶️ Zato što BiH nije kraljevska monarhija, a politika nije porodično preduzeće pa da se funkcije nasljednim putem stiču i prenose.

▶️ Zato što ne miješam vjeru i politiku, moj vjerski autoritet i poglavar je Reisu-l-ulema, a moja vjerska organizacija je Islamska zajednica. Moje političko opredjeljenje nema nikakve veze s tim i niko nema pravo reći da “nisi musliman, ako nisi SDA”.

▶️ I najvažnije: Podržavam Denisa Bećirovića jer ima hrabrosti stati na crtu hobotnici koja je spremna uništiti vam život, rasturiti porodicu, poslati vam policiju na vrata, osuditi vas bez suda i porote!

▶️ Ima hrabrosti biti svi mi!

▶️ Svi smo mi Denis i Denis je svi mi koji imamo samo jedan pasoš i samo jednu domovinu.

▶️ Denis je danas sve majke i očevi koji neće da im djeca odu živjeti u uređene zemlje, a da ih ovdje zamjene uvozni radnici iz trećeg svijeta i roboti.

▶️Denis je svi oni obespravljeni radnici koji su “ni na nebu ni na zemlji”, kojima nije uvezan staž jer su fabrike uništene u privatizaciji, radna mjesta “nestala”, a zemlja i građevine za sitno prodate tajkunima.
Denis je svi oni koji na biroima godinama čekaju šansu za posao jer nisu politički podobni.

▶️Denis je danas svi mladi ljudi koji ne žele upoznati riječ rat nego žele učiti i znanjem državu graditi. Denis je danas ona djeca za koju u javnim vrtićima nema slobodnog mjesta jer su im mame i babe “u opoziciji “. Ona djeca za koju nema lijekova i liječenja u našim bolnicama i domovima zdravlja.
Denis je danas porodica Memić u Sarajevu i porodica Dragičević u Banjaluci.

▶️Denis je danas odgovor i sinonim za otpor nepravdi, korupciji, mitu, nepotizmu, stranačkom zapošljavanju i lažima.
Možda ne najbolji, ali jedini!

▶️Denis je danas odgovor na strah kojim nas pokušavaju zaraziti.

▶️Denis je u oktobru obaveza svakog punoljetnog, slobodoumnog, pametnog i odgovornog pojedinca i patriote.

🔴 Ili Denis ili pasoš u ruke pa šta nam Bog dadne! 🔴

🔴Zato podržavam Denisa Bećirovića! 🔴

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.