Nermin Nikšić

Vrijeme je da građanski blok ima kandidate za sva tri člana Predsjedništva

S obzirom da su DF i SDP ranije najavili da će imati tri zajednička kandidata na izborima, je li gospodin Željko Komšić večeras najavio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH bez konsultacija s SDP-om?

Kao ujedinjena ljevica želimo stvoriti BiH po mjeri svih njenih građana.

U tom kontekstu treba posmatrati i najavljenu kandidaturu Željka Komšića.

Njegovu večerašnju najavu kandidature vidim kao logičan odgovor na ucjene i ponašanje čelnika HDZ BiH kad su izmjene izbornog zakona u pitanju i njihov odgovor na ponavljanje navodnog slučaja Komšić.

Hoće li SDP BiH podržati Komšića?

Apsolutno će SDP stati iza svih kandidata ljevice. Željko Komšić je jedan od legitimnih kandidata. Mi u SDP-u čak vjerujemo kako je došlo vrijeme da građanski blok ponudi kandidate za sve tri pozicije u Predsjedništvu BiH i o tome razgovaramo sa svojim partnerima.

Da li će SDP BiH imati kandidate za bošnjačkog i srpskog člana Predsjedništva BiH i ko bi to mogao biti?

SDP će o svom, odnosno našem kandidatu odnosno kandidatima odlučiti kada za to dođe vrijeme i vjerujemo da SDP i DF sa drugim partnerima mogu odnijeti pobjedu kada su u pitanju pozicije u Predsjedništvu BiH.

Jeste li vi razgovarali s drugim strankama o zajedničkoj kandidaturi ili podršci?

Građanski blok koji okupljamo je politički blok cijele BiH, svih njenih građana i naroda. Upravo smo danas na sjednici Predsjedništva SDP BiH donijeli potrebne odluke i najavili poziv odgovarajućim političkim partijama za okupljanje širokog proevropskog bloka za Narodnu skupštinu u RS. Uvjeren sam kako će na izborima 2018. godine ljevica pobijediti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu