Predstavljeni kandidati SDP-a u Bužimu

U Bužimu je Socijaldemokratska partija BiH predstavila kandidate za sve nivoe vlasti sa područja Unsko-sanskog kantona na predstojećim Općim izborima 2018. godine koji će se održati 7.oktobra. Na samom početku promotivnog skupa članove i simpatizere SDP BiH pozdravio je domaćin, Armin Velić, predsjednik Općinske organizacije SDP-a BiH Bužim koji je posebno naglasio kako jedino Socijaldemokratska partija BiH ima PLAN i VIZIJU kako ovu zemlju izvući iz teške krize u koju nas je dovela nesposobna vlast u protekle četiri godine.

”Čuo sam danas kako mi jedan sugrađanin kaže kako smo svi isti. Ja tvrdim da nismo i nikako ne možemo biti. Mi smo pokazali da radimo u interesu građana ove države, u mandatu SDP-a povećali smo penzije, izgradili i otvorili više od 80 kilometara autoputa, povećali penzije dva puta po 5%, vratili dugove penzionog fonda, stabilizirali budžete i zbog toga ne možemo biti isti sa onima koji su otvarali trotoare, prevarili penzionere, izdali borce i na kraju otvoreno ušli u koaliciju sa osuđenim ratnim zločincem Fikretom Abdićem. E zbog toga mi nismo niti ćemo ikada biti isti”, istaknuo je Armin Velić.

Nakon obraćanja predsjednika OO SDP Bužim predstavljeno je 57 kandidata Socijaldemokratske partije sa područja Unsko-sanskog kantona za sva tri nivo vlasti. Listu kandidata za Skupštinu USK-a SDP-a BiH čini 35 kandidata. Nosioc liste je Muhidin Šertović a u svom obraćanju kazao je da su kandidati ove političke partije spremni da urade sve kako bi stvorili ZEMLJU ZA SVE NAS.

“Posebo bih se zahvalio Bužimljankama i Bužimljanima, bužimskim vitezovima i njihovom komandantu Naniću na herojskoj borbi i odbrani ovog kraja od agresora. Zahvalan sam im što su učestvovali u odbrani moje Bosanske Krupe i kompletnog prostora do Sanskog Mosta. To svakako ne treba nikada zaboraviti i mi moramo jednom za sva vremena raditi na tome da se javno objavi registar boraca i da se najboljim sinovima ove države vrati dostojanstvo”m istaknuo je dr.Šertović u svom obraćanju.

Članovima i simpatizerima predstavljeno je i 14 kandidata SDP-a za Parlament F BiH. Nosilac ove liste je Albin Muslić, koji je govorio o Izbornom programu SDP BiH za Opće izbore 2018. Albin je posebno naglasio kako nam je aktualna vlast uvela akcize uz obećanje da će se raditi putevi prema Krajini. Danas imamo akcize, ali ne i obećane puteve. Danas imamo samo obećanja i ništa više i to SDP mora promijeniti nakon oktobra. SDP će nakon oktobra imati i svog člana predsjedništva dr. Denisa Bećirovića- naglasio je Muslić u svom obraćanju.
Na kraju programa SDP BiH predstavio je i osam kandidata sa područja Unsko-sanskog kantona za Parlamentarnu skupštinu BiH, a nosilac liste je Enes Eminić koji se zahvalio bužimskim vitezovima na herojskoj borbi,a posebno na oslobađanju Sanskog Mosta, riječima “OD TADA PA DO DANAS MOJA KUĆA JE I VAŠA KUĆA-BUJRUM”!