Odbijen prijedlog SDP-a i DF-a

Žuljević: Vlada troši milione bez nadzora

Vlada FBiH u četvrtak nije prihvatila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetima u FBiH, koji su ranije podnijeli klubovi zastupnika SDP-a i DF-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Nakon sjednice Vlade je poručeno da odredbe Prijedloga nisu primjenjive, osim dijela teksta koji je već uvršten u Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetima. Jedan od predlagača, zastupnik SDP-a Aner Žuljević tvrdi da je Vlada svjesno razvlačila ovu, kao i ranije slične procedure, čime je “zakonodavnoj vlasti onemogućeno da se na vrijeme odredi o Prijedlogu zakona zajedno s budžetom”. Smatra da zakon nije slučajno odbijen, a navodi i da aktualna Vlada nikad ranije “ništa ni od koga nije ni prihvatila”, pa ga ne čudi što je odbijena i posljednja inicijativa.

– To jasno govori više o Vladi, nego o nama predlagačima. Obrazloženje odbijanja je na nivou stručnog amaterizma i pokazuje da je lokalna politika HDZ-a i SDA kroz Vladu sebi osigurala još jednu godinu trošenja desetina miliona maraka bez nadzora, kazao je, uz podsjećanje da je namjera bila da prijedlog osigura ambijent za konačno održavanje izbora u Mostaru i podigne transparentnost kad je riječ o trošenju novca.

– Predvidjeli smo da se izvodi s bankovnih računa objavljuju na stranici Grada, te da se kao preduslov potrošnje komunalnog novca usvoji prateći program. Nažalost, ovakvim pristupom Vlade Mostar će u narednom periodu doći u neizvjesno vrijeme sudskih tužbi, dodao je Žuljević.

(Oslobođenje)

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.