Žuljević: Rješenje za problem bolnice Konjic postoji već tri mjeseca, Novalić ga ne želi usvojiti

Aner Žuljević, delegat SDP BiH u federalnom Domu naroda, kaže kako je Zakon o konsolidaciji zdravstvenih ustanova odavno gotov, a koji bi riješio problem bolnice u Konjicu, ali i svih ostalih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH.

„Premijer Fadil Novalić iz samo sebi poznatih razloga ga je nedavno povukao iz Parlamenta.

On je po svim odredbama omogućavao da se dugoročno riješi problem svih blokada zdravstvenih ustanova. Nevjerovatno je da Vlada FBiH produži konsolidaciju Aluminija koji je dužan 390 miliona KM, a blokira bolnicu od 12 miliona KM duga.

Znači rješenje postoji, sve je do politike koja se pravi mahnita i igra sa zdravljem građana Konjica i porodicama medicinskih radnika. Mi, iz SDP-a, smo spremni sutra biti na vanrednim sjednicama Parlamenta da se predmetni zakon usvoji po hitnom postupku.

Ovo nije pitanje odnosa pozicije i opozicije, ovo je problem svih nas zajedno i trebamo mu pristupiti bez bilo kakvog politikanstva“, navodi Žuljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.