Žuljević prokomentarisao ‘nezavisne’ stavove državnog službenika Sifeta Kukuruza: Fotelja ili država, pitanje je sad za SDA?

Aner Žuljević (SDP) delegat u Domu naroda FBiH reagovao je na stavove koji je iznio državni službenik kantonalnog ministarstva Sifet Kukurz, a u kojima u maniru Filpa Mursela daje svoj osvrt na scenario predstojećih državnih izbora.

Naravno Kukuruz svoj STAV iznosi kao zahvalu za neto platu od 1.800 KM koju mu je omogućila SDA.

On svoju neizmjernu zahvalnost pokazuje još od vremena kada je srčano zastupao i branio stavove supruge predsjednika SDA Sebije Izetbegović u stavljanju Medicinskog fakulteta UNSA pod njenu kontrolu.

– Dotični gospodin očigledno brani svoje lične interese, kroz podršku jednom kandidatu, što je legitimno, pa ga zato treba potpisati kao državni službenik, pravnik – simpatizer SDA.

Ne treba se sakrivati iza diplome, nego jasno i javno reći da podržava predsjednika stranke kojoj kroz karijeru pripada, napisao je Žuljević.

– Prepadanje gladnih građana je očigledno jedina misija SDA, što je također legitimno, ali je politički pokvareno posebno zato što su odgovorni za sve što danas živimo.

– Dotični gospodin se izdvaja po činjenici da nije prepoznao niti jednu kvalitetu od 101 STAV ove ankete kvaliteta svog kandidata, pa je odlučio da je ipak bolje narod prepadati nego se oslanjati na biografiju vlastitog kandidata.

– I na kraju lagani prijedlog dotičnom gospodinu za njegove A,B,C procjene iz teksta, a da SDA jednom potvrdi da joj jedna fotelja nije bitnija od države..

– S obzirom da je ujedinjena opozicija i zvanično odredila svog kandidata, a da to SDA nije još uvijek zvanično učinila evo velike prilike da SDA nikoga ne kandidira i spriječi plan c.

Znači, (ne)sigurnost BiH je u rukama SDA…, zaključio je delegat Žuljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.