Žuljević: Nagrada pogrešnih politika

Delegat SDP-a BiH iz reda ostalih Aner Žuljević kaže da je kao građanin BiH razočaran činjenicom da su osporavanjem demokratskog legitimiteta federalnog Doma naroda, OHR, Delegacija EU i Ambasada SAD-a zajedničkim saopštenjem potvrdili kontinuitet licemjerstva i nespretan nastavak podrške implementaciji neustavne i nezakonite odluke CIK-a BiH, koja je dugoročno štetna za multietničnost naše države.

Žuljević ističe da je, uzimajući u obzir ovu odluku Ustavnog suda BiH, jasno da Dom naroda u starom sazivu ima puni legitimitet za donošenje svih zakona.

Prema njegovim riječima, kontinuitet organa je nešto što apsolutno ne smije biti osporeno, “jer znamo kako je igranje međunarodne zajednice završilo u Mostaru gašenjem vijeća, gdje posljednjih 10 godina pola milijarde maraka troše dva čovjeka”.

“Postavlja se pitanje da li je to demokratski legitimitet koji nam sada žele i u FBiH ili nas je dobronamjerna međunarodna zajednica zajedno s neodgovornom politikom odlučila odvesti u još jednu anarhiju. Nažalost, mi koji smo više godina u politici navikli smo da je medalja na reveru pojedinim međunarodnim zvaničnicima puno važnija od zaštite principa koji važe u njihovim matičnim zemljama”, potcrtava Žuljević.

Umjesto da rušimo postojeće zidove segregacije i diskriminacije u društvu, dodaje, postajemo dijelom nove političke igre koja instališe dodatne diskrimacije i dodatno dijeli društvo.

“Očekujem od zvaničnika međunarodne zajednice da prestanu nagrađivati pogrešne politike svojim zajedničkim saopštenjima u kojima nas faktički udaljavaju od evropskog puta na koji smo se svi zakleli. Neko iskreno, a neko očigledno s figama u džepovima”, zaključio je Žuljević u razgovoru za Vijesti.ba.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.