Žuljević: Denis Gratz je bio ključni glas za usvajanje Novalićevog Zakona o radu, koji je radnike pretvorio u robove

Aner Žuljević, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, osvrnuo se na današnju izjavu zastupnika Demokratske fronte Denisa Gratza.

„Već mjesecima gledam i slušam lažnog moralistu Denisa Gratza kako se pokušava politički rehabilitirati neselektivnom militantnom medijskom agresivnošću, valjda vjerujući kako se zaboravilo da je upravo on bio 50 ključni glas za usvajanje Zakona o radu Fadila Novalića, koji je radnike pretvorio u robove.

On, kao nekadašnja marioneta, mora znati da postoje ljudi koji se ne mogu kupiti prljavim političkim novcem.

To bivša vlast zove izdajnicima, a to u svim normalnim demokratskim društvima nazivamo patriotama.

Sve oko Gratza je godinama u politici naopako, usiljeno, neosmišljeno i kratkovidno, ali nažalost pogubno za radnike koje upravo zbog njegovog glasa danas poslodavac može iznajmljivati kao rent-a-car auto na mjesec dana.

Gospodin Gratz će u istoriji bh. politike ostati zapisan kao direktni saučesnik egzodusa pet stotina hiljada ljudi, koji su bježeći od robovskog zakona svoju sreću odlučili tražiti u zemljama EU.

Na kraju, u ovoj zemlji dolaskom nove Vlade ne treba klonuti niko duhom, osim lopova i kriminalaca koji su navikli servisirati tajkune tenderima kroz javna preduzeća, jer toga više neće biti.

Mi ćemo sve učiniti da popravimo Gratzove greške i izmijenimo Zakon o radu i vratimo dostojanstvo radnicima, a nadam se da će tada imati priliku da glasanjem u Parlamentu ne bude na tajkunskoj strani, kao što je nekad bio“, navodi Žuljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.