Zukan Helez u posjeti povratnicima u Prijedoru

Zastupnik SDP BiH u državnom Parlamentu Zukan Helez nedavno je sa kolegama zastupnicima u Parlamentu BIH posjetio grad Prijedor, te razgovarao sa povratnicima demobilisanim borcima i predsjedavajućim Gradskog vijeća Mirsadom Duratovićem.

„Razgovarali smo sa predsjednikom Udruženja demobilisanih boraca regije Prijedor Dževadom Smajićem i prisustvovali sastanku Udruženja demobilisanih boraca koje broji 1.800 članova demobilisanih boraca povratnika.

Teme su bile divljačko ponašanje razularenih ekstremista povodom neustavnog dana Republike Srpske 9. januara ulicama Prijedora. U razgovoru smo obaviješteni ko su ti ljudi koji predvode ekstremne grupe, koja udruženja i po čijem nalogu su radili.

Protiv vinovnika su podnesene krivične prijave, a neki od učesnika su visoko rangirani činovnici iz gradske uprave. Povratnicima i demobilisanim borcima dogovorili smo konkretnu pomoć u narednom periodu, a predsjedavajućem Gradskog vijeća Mirsadu Duranoviću smo dali punu podršku u radu i inicijativama koje poduzima da bi svi građani grada Prijedora bolje živjeli u miru i zajedništvu.

U razgovoru sa gospodinom Duratovićem čuli smo da povratnici u grad Prijedor imaju nekoliko izuzetno uspješnih firmi koje zapošljavaju na stotine radnika gdje rade Bošnjaci, Srbi i Hrvati, a proizvodi se izvoze na veoma zahtjevno evropsko tržište.

Dogovorili smo kontinuiranu saradnju i u narednom periodu planirali obići privredne subjekte u gradu Prijedoru i naše prisustvovanje obilježavanju 1. Marta – Dana nezavisnoti Bosne i Hercegovini u Prijedoru“, naveo je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.