Zukan Helez u posjeti općini Jablanica u povodu Dana općine

U povodu Dana općine Jablanica, zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane Zukan Helez posjetio je 22. februara 2024. godine općinu Jablanica, gdje je imao priliku razgovarati sa načelnikom Damirom Šabanovićem i obratiti se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

Tim povodom, ministar Helez je čestitao svim građankama i građanima Jablanice Dan općine, te poželio da nastave razvijati svoj grad, oslanjajući se na prirodne, ljudske, turističke i historijske potencijale.

„Činjenica da Jablanica svoj dan obilježava 22. februara, na dan kada je oslobođena u Drugom svjetskom ratu u sklopu četvrte neprijateljske ofanzive, govori da ovaj grad poštuje tekovine narodnooslobodilačke borbe te njeguje političko, institucionalno i kulturološko naslijeđe antifašizma, može se reći, kao i naša domovina Bosna i Hercegovina. Također, na ovaj dan ne smijemo zaboraviti i moramo se sjetiti svih šehida i poginulih boraca koji su dali najvrijednije što su imali, a to su njihovi životi kako bismo mi danas uživali u slobodi i sigurnosti u vlastitoj državi“, poručio je ministar Helez.

Na kraju, ministar Helez je izrazio zadovoljstvo što Jablanica u posljednje vrijeme bilježi ekonomski napredak, rast i razvoj.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.