Ministar odbrane

Zukan Helez se u Dohi sastao s ministrom odbrane Katara: Pokrećemo saradnju s mrtve tačke

Ministar odbrane Zukan Helez od 4. do 6. marta 2024. godine boravi u Dohi, glavnom gradu Države Katar, gdje predvodi delegaciju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH na velikoj međunarodnoj vojnopomorskoj izložbi i konferenciji DIMDEX 2024.

Prvog dana izložbe, koja okuplja više od 200 izlagača naoružanja, vojne opreme, vozila i plovila, ministar Helez se u ponedjeljak službeno susreo sa zamjenikom premijera i ministrom odbrane Države Katar, Khalidom bin Mohamedom Al-Attiyahom.

U otvorenom razgovoru, ministar Helez je naglasio da ovu posjetu želi iskoristiti da se značajnije osnaže odnosi BiH i Katara, prvenstveno kroz konačno potpisivanje sporazuma o bilateralnoj vojnoj saradnji, koji već dugo vremena čeka na zaključivanje.

“Imajući u vidu i sve značajniju ulogu koju Katar ima u međunarodnim odnosima, iskreno želimo pokrenuti saradnju na polju odbrane i ekonomije“, rekao je Helez, koji je domaćinu predstavio i glavneaspekte vojne industrije BiH.

“I mi smo na stanovištu da se naša saradnja više ne treba odlagati”, rekao je katarski ministar odbrane, koji je na licu mjesta od svojih saradnika zatražio da proceduru zaključivanja sporazuma pokrenu sa mrtve tačke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.