Zukan Helez predao krivičnu prijavu za isplatu plaća političarima koji blokiraju državne institucije

Zukan Helez, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu PS BiH, danas je stigao u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, gdje će predati krivičnu prijavu za isplatu plaća političarima koji blokiraju državne institucije.

Podsjetimo, rad državnih institucija je od 25. jula 2021. godine blokiran od strane političara iz bh. entiteta RS nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida i drugih ratnih zločina te veličanje ratnih zločinaca.

Bez obzira na blokade, ti političari neometano primaju platu za (ne)rad više od osam mjeseci.

Primjera radi, plata zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH iznosi preko 4.000 KM.

“Primanja u PSBiH su između 5.500 KM i 6.000 KM. Pitam bh. javnost šta bi se desilo da rudar dođe u krug rudnika, ali ne siđe u jamu? Da učitelj dođe u školu, a ne uđe u učionicu? Vrlo brzo bi dobio otkaz. Oni se pravdaju time da dolaze a Parlament, ali ne na sjednicu. Do sada su preko dva miliona koštali državu, a nisu došli na sjednice”, kazao je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.