Premijer FBiH Nermin Nikšić

Zrak još nije gotova priča – preispitat ćemo okolnosti koje su dovele do odluke o stečaju

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić kaže kako stečaju u sarajevskom preduzeću Zrak još nije gotova priča, te da će se preispitati okolnosti koje su dovele do odluke o stečaju.

„Rekao sam u više navrata, i u ekspozeu, a onda i kroz razgovore sa domaćim partnerima i svim međunarodnim predstavnicima u zadnjih mjesec dana od imenovanja Vlade, da ćemo radnike staviti u fokus djelovanja. Jasnog sam stava da moramo pokušati učiniti sve da spasimo svako preduzeće, kompaniju u kojoj su radnička egzistencija i prava ugrožena.

Današnjim zaključkom Vlade koji se odnosi na preispitivanje osnovanosti pokretanja stečajnog postupka pokušat ćemo u onoj mjeri u kojoj možemo riješiti probleme u kojima su se našli radnici preduzeća Zrak. Pojednostavljeno, želimo stvoriti prostor da preispitamo okolnosti koje su dovele Zrak do stečaja.

Situacija u ovom preduzeću je, istina, vrlo komplicirana, ali ne želimo tek tako odustati. Važan mi je stav radnika, ali i procjene da Zrak može i treba nastaviti poslovati. Prognoze su optimistične, postoje ugovori sa drugim, čak i stranim kompanijama koji se mogu i trebaju realizirati. Izuzetno mi je žao što nismo ranije bili u prilici da sagledamo stanje i eventualno spriječimo trenutnu situaciju.

Svjestan sam da smo u iščekivanju sudske odluke po žalbi zakonskog zastupnika preduzeća i shodno tome djelovat ćemo u zakonskim okvirima. Cilj nam je isključivo dobrobit radnika koji su dovedeni do ruba egzistencije što smatram nedopustivim“, naveo je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.