Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Zoran Zaev je najmoralniji i najhrabriji političar u regionu

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, na svom Facebook profilu osvrnuo se na ostavku Zorana Zaeva, predsjednika SDSM-a i premijera Sjeverne Makedonije.

„Zoran Zaev, moj drug, u potpunosti je preuzeo odgovornost za poraz svoje stranke na lokalnim izborima, pa podnio ostavku na mjesto predsjednika SDSM-a i na mjesto premijera Sjeverne Makedonije.

Sve vrijeme je pokazivao da mu je interes građana Sjeverne Makedonije na prvom mjestu, a nije propuštao priliku pokazivati koliko voli i cijeni Bosnu i Hercegovinu.

Svojom ostavkom je potvrdio ono što sam o njemu oduvijek znao, a  to je da je jedan od najmoralnijih političara-lidera na prostorima bivše Jugoslavije.

Zoran Zaev i SDSM su direktne žrtve katastrofalne i licemjerne politike Evropske unije u toj zemlji, ali i cijeloj regiji.

Ne ulazeći u to ko će ga i na koji način zamijeniti, Zoran će ostati zapamćen kao hrabar čovjek i lider. Političar koji se ukoštac uhvatio sa svim makedonskim problemima koji su se decenijama gurali pod tepih, sa kojim se njegovi nacionalistički prethodnici nisu smjeli ni u putu sresti.

Da, vjerovatno ga je poraza najviše koštala inicijativa da se riješi višedecenijski spor sa grčkim susjedima i rješenje promjene imena u Sjevernu Makedoniju, ali za takav potez je trebalo imati hrabrosti.

Jer to je, slobodno se može reći, usud socijaldemokrata, ne samo u našoj regiji, nego i u svijetu.

Pokušavate riješiti dugogodišnje probleme koji će građanima donijeti napredak i boljitak, jer nacionalisti nisu navikli na rješavanje problema, nego na sigurnu distancu sa koje bacaju populističke bombe i na taj način skrivaju pravo stanje stvari.

I za rješenja problema građana dobijete kaznu na izborima. Kao i SDP u Bosni i Hercegovini 2014. godine.

I Zoran Zaev je žrtva tog usuda, ali njegova žrtva neće biti uzaludna. Zahvaljujući njegovoj politici i rezultatima rada Sjeverna Makedonija je sljedeća na listi zemalja regiona za ulazak u Evropsku uniju, nešto o čemu mi, u Bosni i Hercegovini, možemo samo sanjati.

Bila mi je čast politički sarađivati sa Zoranom, čovjekom koji istiniski voli Bosnu i Hercegovinu. Još mi je veća čast što ću sa tim čovjekom zauvijek ostati drug“, naveo je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.