Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić za Dnevni avaz

Zoran Tegeltija obustavio imenovanje direktora OSA-e

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i predsjednik Zajedničke komisija za nadzor nad radom OSA-e Nermin Nikšić, razgovarali su jutros u zgradi institucija BiH u Sarajevu, o deblokada rada Komisije za nadzor nad radom OSA-e, čija je sjednica prekinuta prije dvije sedmice.

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” i Nermin Nikšić, lider SDP-a i čelnik Komisije.

Kako nam je rekao Nikši,ć po okončanju sastanka, dogovoreno je da zajednička sjednica Komisije za nadzor nad radom OSA-e i obavještajno-izvršnog odbora kojeg čine Tegeltija i njegovi zamjenici Vjekoslav Bevanda i Bisera Turković, bude održana 11.marta.

– U skladu s zaključkom zajedničke Komisije za nadzor zakonitosti rada OSA-e, ja sam kontaktirao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH da vidimo šta dalje. Zaključak je bio da na sjednicu

Komisije pozovemo Obavještajni komitet Vijeća ministara koji čine i dva dopredsjedavajuća. Nisam želio da zakazujem sjednicu Komisije, a da ne dogovorim s njima koji im termin odgovora. Otprilike, danas smo dogovorili da 11.marta kada je zakazana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH pokušamo organizirati zajedničku komisiju – rekao nam je Nikšić.
Rekao nam je da je s Tegeltijom danas razgovarao i o aktuelnoj situaciji u OSA-i.

– Predsjedavajući Tegeltija me je upoznao da je uputio prema Komisiji obavijest o obustavljanju imenovanja dok se ne okončana sudski postupak. Mi taj dopis nismo dobili. On će vidjeti gdje je to zapelo da to dođe do nas. Nismo danas razgovarali o kadrovskim rješenjima i direktoru, jer je to posao Komisije, a ne pojedinaca – rekao nam je Nikšić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu