Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić za Dnevni avaz

Zoran Tegeltija obustavio imenovanje direktora OSA-e

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i predsjednik Zajedničke komisija za nadzor nad radom OSA-e Nermin Nikšić, razgovarali su jutros u zgradi institucija BiH u Sarajevu, o deblokada rada Komisije za nadzor nad radom OSA-e, čija je sjednica prekinuta prije dvije sedmice.

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” i Nermin Nikšić, lider SDP-a i čelnik Komisije.

Kako nam je rekao Nikši,ć po okončanju sastanka, dogovoreno je da zajednička sjednica Komisije za nadzor nad radom OSA-e i obavještajno-izvršnog odbora kojeg čine Tegeltija i njegovi zamjenici Vjekoslav Bevanda i Bisera Turković, bude održana 11.marta.

– U skladu s zaključkom zajedničke Komisije za nadzor zakonitosti rada OSA-e, ja sam kontaktirao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH da vidimo šta dalje. Zaključak je bio da na sjednicu

Komisije pozovemo Obavještajni komitet Vijeća ministara koji čine i dva dopredsjedavajuća. Nisam želio da zakazujem sjednicu Komisije, a da ne dogovorim s njima koji im termin odgovora. Otprilike, danas smo dogovorili da 11.marta kada je zakazana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH pokušamo organizirati zajedničku komisiju – rekao nam je Nikšić.
Rekao nam je da je s Tegeltijom danas razgovarao i o aktuelnoj situaciji u OSA-i.

– Predsjedavajući Tegeltija me je upoznao da je uputio prema Komisiji obavijest o obustavljanju imenovanja dok se ne okončana sudski postupak. Mi taj dopis nismo dobili. On će vidjeti gdje je to zapelo da to dođe do nas. Nismo danas razgovarali o kadrovskim rješenjima i direktoru, jer je to posao Komisije, a ne pojedinaca – rekao nam je Nikšić.