Anto Domazet

Zoran Milanović na krajnjoj desnici

Ako sam se do sada zabavljao političkim besmislicama Milanovića, slušajući večeras, 28. maja 2021. godine njegov govor na 30. godišnjici Hrvatske vojske, ozbiljno sam zabrinut. On kaže da u Hrvatskoj “greške i zločine naših djedova moramo zaboraviti, za njihove zločine se nećemo više nikome izvinjavati”.

Kad govori o vojnoj tradiciji Hrvata spominje Zrinjskog i obranu od Turaka u kojoj je Hrvatska bila preziđe kršćanstva, a ni riječi o slavnoj borbi hrvatskih partizana u Titovoj narodnooslobodilačkoj borbi.

To je slavno doba civilizacijskog trijumfa kada su Hrvati kao nosioci pobjedničkog antifašističkog naslijeđa Titove Jugoslavije bili rame uz rame sa saveznicima pobjednicima u Drugom svjetskom ratu – SAD, SSSR, Velika Britanija.

Kako bi se svijet osjećao kada bi Angela Merkel rekla da Nijemci trebaju zaboraviti vrijeme i zločine nacizma i da se više nikome ne moraju izvinjavati.

A ono što su ustaše radile i što Milanović naziva “greškama i zločinima naših djedova” bilo je dio nacističkog zločina u kome su ustaše po svireposti prevazišle svoje idejne inspiratore.

Kakva transformacija socijaldemokrate i Europljanina u nacionalistu desničara i suverenistu.

Hrvatska sa takvim predsjednikom srlja u desnicu Europe.

I to brine. Posebno ako ostane bez reakcije u Hrvatskoj i to prije svega od strane SDP Hrvatske.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.