Denis Bećirović

Zoran Milanović je duboko zaglibio u opasno blato primitivizma i tuđmanizma

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP BiH, oglasio se nakon sramnih izjava Zorana Milanovića. Njegovu poruku prenosimo u cjelosti.

“Bio sam jedan od rijetkih predstavnika u državnim organima vlasti koji nije iskazao nikakvu radost i ushićenje zbog toga. Sad sam još sigurniji da sam postupio ispravno. Istovremeno, čudio sam se bh. političarima koji su se danima nakon izbora Milanovića utrkivali u javnim hvalospjevima Milanoviću i njegovoj “novoj” politici prema Bosni i Hercegovini. Kako nam pojedini političari anticipiraju političke procese dobro i glavu na ramenu imamo.

Zoran Milanović je duboko zaglibio u opasno blato primitivizma i tuđmanizma. On je političar sa opasnim namjerama prema državi Bosni i Hercegovini i to njegove brojne izjave i postupci godinama potvrđuju. Milanović se na nekorektan način odnosi prema Bosni i Hercegovini kao nezavisnoj, suverenoj i nedjeljivoj državi i pokazuje opasne osvajačke i paternalističke namjere prema našoj domovini. Jednom riječju, Milanović je Tuđman u malom izdanju. Žalosno je što takvi političari nastavljaju kvariti uspostavljanje dobrosusjedskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Budućnost ove dvije države nije u sukobima, tenzijama i uvredama, već u saradnji i razvijanju kvalitetnih ekonomskih veza.

Nažalost, većina bh. političara ne razumije kontekst, vrijeme i procese koji su u toku. Političke snage koje brane državu Bosnu i Hercegovinu svele su svoje djelovanje na kratka saopćenja koja nemaju nikakvu ozbiljnu upotrebnu vrijednost. Njihov rok trajanja je dan-dva i onda se nađe nova tema za nova jalova saopćenja. S druge strane, udari na Bosnu i Hercegovinu su temeljito i strateški osmišljeni. Oni nisu dnevno-političke prirode. Ozbiljni ljudi to moraju imati na umu.

U bh. politici, više nego ikada do sada, caruje amaterizam, površnost i neznanje. Najbolji među nama su sve dalje od mjesta političkog odlučivanja, a masa nedoraslih amatera sve bliža centrima političkog odlučivanja. Ne prepoznamo li ovu opasnost možemo završiti u puno većim problemima od ovih koje danas imamo.

Na kraju poruka Milanoviću:

Jadna i bijedna je tvoja politika naspram vječne i ponosne Bosne i Hercegovine!”, napisao je Bećirović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu