Zoran Mikulić: Ujedinjena ljevica spasit će Hercegovinu

Uskoro će godina otkad je u Parlamentu BiH propao pokušaj promjene Izbornog zakona koji se odnosio na Grad Mostar. Pali su tog dana svi prijedlozi, između ostalih, i onaj koji su ponudili SDP i DF. Opozicione stranke, koje za status quo u gradu na Neretvi krive vladajuće HDZ BiH i SDA, kasnije su bile inicijatori građanske tribine s ciljem iznalaženja rješenja koje se do oktobra ali i poslije nije našlo, pa je Mostar ponovo ostao bez lokalnih izbora.

Kasnije je lider HDZ-a Dragan Čović najavljivao da bi se “Mostar mogao riješiti do kraja januara”, ali dato obećanje nije ispunjeno, što predstavnike opozicionih stranaka u Mostaru i Hercegovini nije iznenadilo. Problem je, prema mišljenju predsjednika hercegovačkog SDP-a Zorana Mikulića, to što međunarod­na zajednica iz svoje perspektive prihvata “sinkronizirane i interesne političke igre SDA i HDZ-a”, a koje su, tvrdi, putem svoja dva čovjeka već potrošile stotine miliona maraka.

– Nažalost, i dalje ih nastavljaju trošiti bez gradskog vijeća, odnosno javnog nadzora. Mostar, nažalost, po Parlamentu BiH propao pokušaj promjene Izbornog zakona koji se odnosio na Grad Mostar. Pali su tog dana svi prijedlozi, između ostalih, i onaj koji su ponudili SDP i DF. Opozicione stranke, koje za status quo u gradu na Neretvi krive vladajuće HDZ BiH i SDA, kasnije su bile inicijatori građanske tribine s ciljem iznalaženja rješenja koje se do oktobra ali i po­slije nije našlo, pa je Mostar ponovo ostao bez lokalnih izbora.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.