Nerin Dizdar

Značajnija podrška održivom povratku u Stocu, Berkovićima i Ljubinju

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je Berkoviće, Ljubinje i Stolac.

Sa načelnicima/gradonačelnicima je razgovarao o najznačajnijim infrastrukturnim projektima koje je neophodno realizirati u povratničkim sredinama.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će u narednom periodu značajnije podržati projekte koji će popraviti uslove života povratnika, posebno u izgradnji putne komunikacije i druge infrastrukture kao preduslova za održivi povratak.

“Današnja posjeta je dodatni iskorak u saradnji Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i ovih lokalnih zajednica. Raduje me da je konačno riješen dugogodišnji problem nedostatka haremskog prostora za ukop u Stocu, jer su dva mezarja potpuno ispunjena. Ovaj primjer pokazuje da su pozitivni iskoraci i nužna saradnja na unapređenju uslova života povratnika ne samo mogućnost nego i realnost. Svi nivoi vlasti u državi Bosni i Hercegovini trebaju raditi i sarađivati u podržavanju održivog povratka i ostvarenju prava ove populacije. Sa načelnicima Ljubinja i Berkovića smo razgovarali o nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata u povratničkim sredinama čija realizacija je prioritetna u ovim sredinama”, ističe ministar Dizdar

Dizdar je prisustvovao i svečanosti prilikom proglašenja pobjednika u JU Srednja škola Stolac, a koja se odnosi na primjenu naučno utemeljenog programa prevencije nasilja i promocije zdravih životnih stilova kod mladih pod nazivom “Škola izvrsnosti”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.