Saša Magzinović

Značajan dan za Bosnu i Hercegovinu

BiH je jučer i formalno dobila zeleno svjetlo za stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji će stupiti na snagu početkom juna. Pred našom zemljom su brojne reforme i ozbiljan rad ukoliko želimo što prije podnijeti kredibilnu aplikaciju za pridruživanje EU.

Saša Magazinović, zastupnik u državnom Parlamentu za Faktor.ba je kazao da, “bez obzira što smo do aktiviranja SSP-a došli zahvaljujući novoj evropskoj inicijativi i na određeni način spuštanjem ljestvice zahtjeva koji su pred BiH”, to ne umanjuje činjenicu da je ovo vrlo značajan dan za BiH.

– U ovom trenutku jedino otvoreno pitanje nije vezano za Brisel i briselske institucije, nego isključivo za domaće političke aktere, a to je pitanje koliko njih i partija koje preedstavljaju, su iskreno potpisali Izjavu koju je usvojio Parlament, a koja nas obavezuje na vrlo konkretne korake. Vrlo brzo će doći vrijeme kada će vlast i institucije BiH morati povući konkretne poteze u skladu sa našim obavezama te će brzo doći vrijeme kada ćemo vidjeti ko se istinski zalaže za naš put u EU, a ko to čini samo radi javnosti i deklarativno. Želim vjerovati da će priča o ispunjavanju uvjeta za daljnji napredak ka EU biti mjesto susreta i zajedničkog rada pozicije i opozicije, i lijevo i desno orjentiranih političkih partija. EU je interes svih koji žive u BiH. Što se tiče SDP-a, mi ćemo biti vrlo konstruktivan sudionik svih tih procesa – rekao je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.