Besima Borić

"Zmajevi" su istinskim zalaganjem i radom pružili nadu građanima BiH

Kao navijačica reprezentacije BiH jedino čega se pribojava jesu „sklonosti bh. društva da ukoliko naši zmajevi ne naprave neki veoma dobar rezultat da ne krenu s kritikama i razočaranjem“

Slika

U našoj regiji potrebno je pozitivne energije, nade i vjere u budućnost što će u građanima sigurno pobuditi utakmice  svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu- kazala je za Agenciju FENA Besima Borić, poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH iz  Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

Tu nadu građanima Bosne i Hercegovine, kaže Borić, dali su „Zmajevi“ plasirajući se prvi put na svjetsko prvenstvo, ističući da je njihovim „istinskim zalaganjem i radom pobuđena nada, a ne nekom fantazijom ili snom“.

Kao navijačica reprezentacije BiH jedino čega se pribojava jesu „sklonosti bh. društva da ukoliko naši zmajevi ne naprave neki veoma dobar rezultat da ne krenu s kritikama i razočaranjem“.

– Tome smo veoma skloni i to je nešto što bi i članove fudbalske reprezentacije BiH demotiviralo- kazala je Borić, koja će večeras gledati prvu utakmicu ovogodišnjeg prvenstva između Brazila i Hrvatske.

Svim srcem, kaže, u nedjelju će biti uz igrače fudbalske reprezentacije BiH, kada će odigrati prvi susret s Argentinom.

S druge strane, bh. političarka Borić za Fenu je izrazila žaljenje, što se svjetsko prvenstvo u Brazilu odvija u okrilju protesta radnika i radnica u Brazilu, koji osjećaju svu težinu i siromaštva i sjaja.

Oko 700 demonstranata protestovalo je u Riju noseći transparent na kome piše "FIFA, idi kući".

Talas masovnih socijalnih protesta ‘zapljusnuo’ je Brazil u junu 2013. tokom održavanja Kupa konfederacija zbog nezadovoljstva ogromnim sumama novca koji je investiran u izgradnju stadiona za potrebe Mundijala.

Tako su demonstracije okupile oko 10.000 ljudi u Sao Paulu, Rio de Žaneiru, Braziliji, Belo Horizonteu, Porto Alegreu i Manausu, u gradovima u kojima će biti igrane utakmice mundijala.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.