Saša Magazinović

Zloupotreba internet prostora utiče na sigurnosnu situaciju

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost parlamenta BiH prihvatila je inicijativu poslanika SDP-a Saše Magazinovića da na današnjoj sjednici Predstavničkog doma budu razmatrane obaveze BiH u vezi sa izradom pravnih propisa u domenu kibernetičke sigurnosti, u skladu s Konvencijom o kibernetičkom kriminalu i Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.

Obrazlažući inicijativu, Magazinović je rekao da je zloupotreba internet prostora prema izvještaju Ministarstva sigurnosti jedan od ključnih problema koji utiču na sigurnosnu situaciju, navodeći da predlaže da u roku od 60 dana budu analizirani pravni propisi u ovoj oblasti kako bi se išlo u izmjene zakona.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.