Minhen

Zlatko Lagumdžija učestvuje na 50. Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji (MSC)

Lagumdžija drugog dana konferencije govori u panel diskusiji na temu: „Izgradnja zajedničke sigurnosti u evroatlantskom regionu“

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija učestvuje na 50. Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji (Münchner Sicherheitskonferenz – MSC) koja se od 31. januara do 2. februara 2014. godine održava u Minhenu, na poziv predsjedavajućeg MSC-a ambasadora Wolfganga Ischingera.

Ovogodišnju, jubilarnu konferenciju, na kojoj učestvuje više od 50 šefova država i ministara, te veliki broj drugih visokih zvanica obraćanjem je otvorio predsjednik Savezne Republike Njemačke Joachim Gauck. Između ostalih, na konferenciji učestvuje i visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

Glavne teme trodnevne konferencije bit će kriza u Siriji, pregovori o iranskom nuklearnom programu i cyber sigurnost, a razgovarat će se i o jačanju transatlantske saradnje kao i saradnji između Amerike, Evrope i Azije, te drugim pitanjima.

Dr. Lagumdžija će učestvovati u panel diskusiji o temi: „Izgradnja zajedničke sigurnosti u evroatlantskom regionu“ (Building Mutual Security in the Euro-Atlantic Region) koja će biti upriličena drugog dana konferencije uz učešće visokih državnih zvaničnika i stručnjaka iz oblasti sigurnosti iz zemalja centralne i istočne Evrope i baltičkih zemalja. Predviđeni su i brojni bilateralni susreti dr. Lagumdžije sa drugim visokim zvaničnicima, na marginama konferencije.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.