Zekerijah Osmić

Život se vraća u Maglaj

Ministar Osmić kaže da je Maglaj lokalna zajednica koja je dobro organizirana i koja dobar dio posla obavlja sama, ali je za ostalo potreban angažman viših nivoa vlasti te je dodao da su i Oružane snage BiH spremne i dalje pomagati stanovništvu koje i danas najviše vjeruje u njihovu pomoć.

Slika

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić posjetio je općinu Maglaj kako bi se uvjerio u dinamiku obnove u ovom gradu te je obišao Osnovni školu "Maglaj" i sportsku dvoranu "Pobjeda", dva objekta koje je poplava potpuno uništila.

Ocijena je da se grad obnavlja te da izgleda mnogo bolje nego prije 70 dana kada su majske poplave onesposobile ovaj grad u kojem je nivo vode dosezao više od dva metra, a sada se život polako vraća u ovaj grad kojeg su ranije krasili brojni parkovi i drvoredi.

Tada je uništeno oko 1.500 stanova i kuća, brojne privredne objekte i privatna gazdinstva.

Ministar Osmić kaže da je Maglaj lokalna zajednica koja je dobro organizirana i koja dobar dio posla obavlja sama, ali je za ostalo potreban angažman viših nivoa vlasti te je dodao da su i Oružane snage BiH spremne i dalje pomagati stanovništvu koje i danas najviše vjeruje u njihovu pomoć.

– Oružane snage BiH su prilikom majskih poplava uradile izvanredan posao i danas sam dobio samo pohvale za njihov rad. Danas sam bio ponosan. U BiH moramo imati Oružane snage koje će biti struktuirane da prije svega pomažu stanovništvu i vjerujem da ćemo smoći političke snage da to napravimo – naglasio je Osmić.

Dodao je da pripadnici Oružanih snaga BiH sada dovršavaju sanaciju objekata, mostova i puteva koju su započeli raditi nakon što su ih uništile majske poplave.

Načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić kazao je novinarima da bi bilo dobro do oktobra obnoviti sportsku dvoranu kako bi omladina Maglaja imala mjesto na kojem će trenirati i provoditi vrijeme.

Naglasio je da su se i u ovosedmičnim poplavama aktivarala nova klizišta kojih je sada oko 450 u ovoj općini, a mjesto Donji Bradići danas je potpuno odsječeno i tamo stanovništvo nema ni struje ni vode niti se putem do njih može doći.

Gotovo 2.000 stanovnika Maglaja ne živi u vlastitim domovima. Na javnim ustanova i stambenim objektima je oko 70 miliona KM štete, a u privatnom sektoru (mala i srednja preduzeća) imaju oko 30 miliona KM štete, dok je i u firmi Natron od 20 do 30 miliona KM štete.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.