OO SDP Žepče

Žepačka SDA i zvanično podržala finansiranje RTV Herceg – Bosne !

Prije nekoliko mjeseci kompletna bosanskohercegovačka javnost je svjedočila usvajanju Odluke o finansiranju RTV Herceg – Bosne iz Budžeta Općine Žepče, odnosno novcem građana općine Žepče.

U tom trenutku usljed ogromnog pritiska građanstva, nakon što je Predsjedavajući iz SDA na dnevni red 28. sjednice OV Žepče stavio odluku o finansiranju RTV Herceg – Bosne, žepačka SDA je podlegla pritisku i napustila sjednicu OV Žepče zajedno sa vijećnicima SDP-a.

Na jučer održanoj 30. sjednici OV Žepče kolege iz SDA su znajući da HDZ može sam usvojiti Budžet Općine Žepče, ipak odlučili podržati Nacrt Budžeta Općine Žepče za 2020. godinu iz kojeg će se iduće godine finansirati RTV Herceg – Bosne.

Na ovaj način žepačka SDA je pokazala svoje pravo lice i u potpunosti se razotkrila, predstava za javnost o tome kako su I oni protiv finansiranja RTV BiH je jučer I zvanično završena, sada svi znaju da je finansiranje RTV Herceg – Bosne iz Budžeta Općine Žepče ustvari cijelo vrijeme bio politički dogovor između lokalne SDA I HDZ-a.

OO SDP BiH Žepče izražava duboku zabrunutost političkom situacijom u Žepču, SDA kao dio vlasti u općini Žepče mora prestati šutiti na evidentno štetne odluke po građane općine Žepče i BiH, a žepački HDZ sa svojim političkim kursom i odlukama u zadnje 3 godine uveliko ide u krajnu desnu stranu što za produkt u specifičnoj sredini kakvo je Žepče sigurno može izazvati određene turbulencije.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu