KO FOŽ SDP BiH ZDK

Žene zaslužuju puno više

Poštovana ¬¬ Bosanko i Hercegovko!

Čestitamo Ti 8.mart, Međunarodni dan žena, dan kada su, prije više od 100 godina, žene počele dugotrajnu borbu za jednakopravnost u svim sferama života. Ako si žena koja misli, hoće da bude pitana, da odlučuje i aktivno učestvuje u društvenom i političkom životu, čestitamo Ti.

Ako oklijevaš, radi mira u kući, navodne tradicije ili nedostatka volje, osvrni se oko sebe i shvatit ćeš da je potrebno samo malo hrabrosti i odlučnosti da budeš učesnica promjena, a znamo da Ti to možeš. I to Ti čestitamo.

Čestitamo Ti Tvoju ljepotu, osmjehe i hrabrost kojom dočekuješ našu svakodnevnicu. Čestitamo Ti ponos kojim nosiš i tajiš sve svoje brige i probleme.
Čestitamo Ti Tvoju svakodnevnu posebnost na ovim našim prostorima.

Ali, upravo u ime te posebnosti, ne čestitamo Ti Tvoju šutnju i Tvoje mirenje, jer nije Ti data tolika snaga da pokreneš život, i da ga prepustiš stihiji. Ne moramo biti Klare Cetkin ili Roze Luksenburg. Vrijeme revolucija je prošlo. Ali svaka žena, majka i građanka treba preuzeti svoj dio odgovornosti u našoj evoluciji. Mi smo svoju ulogu preuzele i članstvom u Socijaldemokratskoj partiji BiH i aktivnostima u Forumu žena SDP. Pridruži nam se..

Podsjećamo Te da žene čine više od polovine stanovništva Bosne i Hercegovine. Podsjećamo te i na to da na žalost žene čine skoro polovinu nezaposlenih , da je je još uvijek veliki broj žena koje trpe nasilje u porodici, mobing na poslu. Podsjećamo te i na to da je veoma mali broj žena na rukovodećim pozicijama u preduzećima, kao i u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. Mi žene zaslužujemo puno više. Vrijedimo mnogo više, svaki dan …NEPROCJENJIVO.

Pa, imamo li onda pravo na šutnju , imamo li pravo na ravnodušnost?! Bosanko i Hercegovko, ako šutimo, onda se to zove sebičnost, a to nikad nije bila osobina ljudi ovih prostora.

Nemamo vremena za oklijevanje, razmisli, pokreni se , i pronađi se .

Do Tebe je, do nas je!

Sretan Ti 8. mart –Međunarodni dan žena!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.