Okrugli sto “Uloga i mjesto žene u politici”

Žena na poziciji = dinamika, progresivne ideje i osvježenje!

Forum žena OO SDP Centar Sarajevo održao je sinoć okrugli stol o temi „Uloga i mjesto žene u politici“.
Na okruglom stolu govorili su: gradonačelnica Benjamina Karić, članica predsjedništva SDP BiH Besima Borić, predsjednik OO SDP Centar Igor Stojanović, predsjednica KO FOŽ SDP Sarajevo Edita Sulejmanović, predsjednik FOM SDP Centar Deni Paralović i organizatorice okruglog stola FOŽ OO SDP Centar Aldina Fejzić, potpredsjednica Mirsada Tanković i članica foruma Zamira Zubović. Na početku je odata počast našoj nikad prežaljenoj kolegici Segmedini Srna Bajramović.
U diskusijama uvodničara je naglašeno da položaj žena još uvijek nije na razini pune ravnopravnosti sa muškarcima. Iako više od polovine glasačkog tijela čine žene, ravnopravno sa muškarcima i dalje ne učestvuju u donošenju odluka, niti na jednom nivou vlasti. Zbog toga je neophodno i dalje raditi na afirmaciji žena kao ravnopravnih nositeljica političkih funkcija na svim nivoima vlasti u BiH. U toj afirmaciji treba da učestvuju svi nivoi društva uključujući i političke partije.
Jer, žena na poziciji = dinamika, progresivne ideje, osvježenje!
Na ovom okruglom stolu prisjetili smo se i „Heroina Srebrenice“ i upriličili slikanje sa maramama koje će članice Foruma žena pokloniti majkama Srebrenice i na taj način podržati inicijativu “Heroine Srebrenice”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.