Željko Komšić ne predstavlja Hrvate, kao što ni Dodik ni Džaferović ne predstavljaju Srbe i Bošnjake

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, na društvenim mrežama se oglasio otvorenim pismom visokom predstavniku u BiH, Christianu Schmidtu.

Njegovu objavu na društvenoj mreži Facebook prenosimo u cijelosti:

“Uvaženi gospodine Schmidt,

Željko Komšić ne predstavlja Hrvate, kao što ni Dodik ni Džaferović ne predstavljaju Srbe i Bošnjake.

Njih trojica su izabrani iz reda ta tri naroda iz dve izborne jedinice RS i FBiH.

Ovo je decidno kako piše u Ustavu BiH.

Mene je jasna politička interpretacija Ustava od strane vladajućih SNSD-HDZ-SDA, to je njihova matrica opstanka i sakrivanja decenijskog kriminala, ali gospodine Schmidt, brinu me vaše izjave koje su u najmanju ruku u suprotnosti sa rezolucijama kako Bundestaga, tako i Evropskog Parlamenta.

Gospodine Schmidt, u ova teška i turbulentna vremena izjave poput vaše donose samo novi nemir, pogotovo među nas koji želimo videti sopstvenu zemlju kao članicu EU i NATO.

Ukoliko je vaš stav, stav čitave međunarodne zajednice, bojim se da smo onda daleko od Evrope iz koje vi dolazite, ali i da je istina recite na glas nemojte se više igrati sa našim sudbinama”, navodi se u pismu koje je Mijatović poslao Schmidtu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.