Bijedić

Željeznice FBiH nude posao radnicima Gredelja

Do rješenja za radnike Gredelja pokušalo se doći na sastanku koji je krajem septembra održan u u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija kada je odlučeno da se radnici iz ove firme prebace u radionicu u Rajlovcu Željeznica FBiH gdje bi ostali do osposobljavanja radionice u Banovićima

Slika

Javno preduzeće Željeznice Federacije BiH ponudilo je radnicima Gredelj Rewoma iz Dobošnice da od 1. novembra počnu s radom u Željeznicama FBiH, izjavio je za Agenciju Fena federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić.

Radnici Gredelja – Rewom d.o.o. Dobošnica, kako je poznato, žrtve su loše privatizacije i gotovo je nemoguće riješiti imovinsko pravne odnose budući je većinski vlasnik firme "Gredelj-Revom" iz Dobošnice Tvornica željezničkih vagona – "Gredelj" iz Zagreba koja je u stečaju.

Do rješenja za radnike Gredelja pokušalo se doći na sastanku koji je krajem septembra održan u u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija kada je odlučeno da se radnici iz ove firme prebace u radionicu u Rajlovcu Željeznica FBiH gdje bi ostali do osposobljavanja radionice u Banovićima. Tada je planirano da u radionicu u Rajlovcu u početku pređe 30 do 40 radnika Gredelja, a u narednom periodu i ostali koji žele i mogu da rade.

Grupa radnika Gredelja početkom ove sedmice protestovala je ispred Ambasade Hrvatske u Sarajevu tražeći od stečajnog upravnika zagrebačkog "Gredelja", koji je većinski vlasnik pogona u Dobošnici, da zaustavi njihovu agoniju. Kazali su tom prilikom da su uvjereni da se njihova firma može spasiti u vrlo kratkom vremenu jer postoje potrebni kapaciteti da radnici nastave raditi, ali da je za to potrebna dobra volja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.