Saša Magazinović

Želimo staviti akcenat u kampanji na direktan kontakt s ljudima

Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH Saša Magazinović je prije sjednice Savjeta za razvoj te stranke, izjavio novinarima da će SDP BiH vrlo brzo startati sa “pobjedničkom kampanjom“ za izbore 2018. godine, koja ima veliki broj elemenata.

– Jedan od njih je i uloga organizacije i članstva SDP-a BiH u toj kampanji. Tema današnje sjednice Savjeta je upravo to – kazao je Magazinović.

Napominjući da živimo u vremenu kada moderne tehnologije preuzimaju primat nad direktnom komunikacijom s biračima, naveo je da se SDP BiH, kao politička stranka s dugom tradicijom političkog djelovanja, ne odupire novim tehnologijama.

– Poznato je da SDP BiH i prednjači u korištenju i društvenih mreža i komunikaciji s biračima na taj način. Međutim, želimo staviti akcenat i u ovoj kampanji na direktan kontak sa ljudima, na rukovanje umjesto ‘lajka’ – kazao je Magazinović.

Dodao je da će danas, na sjednici Savjeta za razvoj, govoriti o tome i probati dati sugestije i smjernice i Predsjedništvu i Glavnom odboru SDP-a BiH, ali i Izbornom štabu koji zasjeda već neko vrijeme.

Magazinović je, govoreći o aktuelnim dešavanjima u vezi s izbornim zakonodavstvom i predstojećim izborima, ocijenio da Centralna izborna komisija BiH “odavno ne ulijeva povjerenje ni građana ni političkih stranaka“.

– Vrhunac svoje neozbiljnosti su demonstrirali prije dva dana predstavljajući epohalnim rješenjem za poštene izbore to što će ukinuti plavu olovku po zatvaranju biračkih mjesta, odnosno uvesti crvenu. Pa će kao to doprinijeti poštenim izborima – kazao je Magazinović.

Kako je ustvrdio, “to su isti oni ljudi koji ne znaju gdje su im viškovi glasačkih listića, koji zajedno s političkim strankama koje se protive fer i poštenim izborima pokušavaju zaustaviti izmjene zakona koje predviđaju video-nadzor, skeniranje otiska prsta kao dodatnu provjeru identiteta birača i skenere glasačkih listića“.

– Njihov posao je da rade na tome da izbori budu fer i korektni, a ne da se trude da osujete svaki pokušaj da to bude tako. Onda, da bi prikrili taj način ponašanja, izmisle ovu priču o crvenoj i plavoj olovci – kazao je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.