Tešanj

Želimo pružiti vjeru da može drugačije i bolje

15. februara ove godine, u kancelariji OOSDPBiH Tešanj održana je 4. sjednica Općinskog odbora OOSDPBiH Tešanj, sa sljedećim Dnevnim redom:

1. Usvajanje zapisnika sa 3. sjednice Općinskog odbora OOSDPBiH Tešanj;
2. PRIJEDLOG Odluke o formiranju komisija OOSDPBiH Tešanj;
3. PRIJEDLOG Odluke o personalnom sastavu komisija OOSDPBiH Tešanj;
4. PRIJEDLOG Odluke o imenovanju Izbornog štaba za Lokalne izbore 2016. godine;
5. RADNA VERZIJA Programa rada OOSDPBiH Tesanj 2015.-2019. godinu;
6. Informacija o razgovorima sa drugim strankama o zajedničkom nastupu za Lokalne izbore 2016. godine.

Najviše rasprave je vođeno oko predstojećih Lokalnih izbora.
Općinski odbor OOSDPBiH Tešanj jednoglasno je usvojio Odluku o formiranju Općinskog izbornog štaba SDPBiH Tešanj.
Prisutni su nakon rasprave o razgovorima sa drugim strankama, o zajedničkom nastupu za Lokalne ozbore 2016. godine, dali puno podršku potpisivanju Izjave o zajedničkom kandidatu za Općinskog načelnika Tešanj.

Općinski odbor OOSDPBiH Tešanj poziva sve progresivne snage koje imaju politički kapacitet i dijele viziju zajedništva, prosperiteta, solidarnosti, jednakost i pravednost-da nam se pridruže u kreiranju pravednije općine Tešanj po mjeri svih građana. Želimo pružiti vjeru da može drugačije, da može bolje! Drugačije i bolje može samo ako je pravedno! I na taj način želimo da djelujemo! I to je ono što nas spaja u svim našim različitostima! Želimo pravedniju općinu Tešanj! Želimo jednak tretman za svakog građanina i građanku! U društvu koje je podjeljeno-nećemo dozvoliti nove podjele i samo zajedničkim djelovanjem možemo jačati jedinstvo i povjerenje.