Nermin Nikšić

Želimo pokazati da je moguća drugačija Bosna i Hercegovina

Lideri SDP-a, DF-a, Naše stranke i SBB-a danas su Sarajevu održali sastanak na kojem su, između ostalog, razgovarali o implementaciji izbornih rezultata.

Lider SDP-a Nermin Nikšić naveo je kako su predstavnici bh. bloka razgovarali s liderom SBB-a o formiranju vlasti na svima nivoima.

– Vidite da aktivnosti u kantonima teku. Nadamo se da ćemo u periodu koji je pred nama okončati formiranjem vlada bez SDA i HDZ-a u kantonima u kojima je to moguće. Nažalost, izborni rezultat ne otvara mogućnost da isključimo sve nacionalne stranke na višim nivoima, Zbog toga ćemo kao blok nastupiti sa 32 na federalnom i 10 zastupnika u državnom Parlamentu, te napraviti platformu i program, uvažavajući da i drugi imaju pravo na svoje stavove. To ne znači da ćemo se dogovoriti i da ćemo prihvatiti nešto što će odudarati do stavova ovog bloka, istakao je Nikšić.

Kao slučajnost navodi što se lideri bh. bloka zovu Predrag, Željko i Nermin.

– Ali, i to pokazuje šta je to što mi želimo. Želimo pokazati da je moguća drugačija Bosna i Hercegovina u kojoj će se svi građani osjećati jednakopravno na svakom pedlju ove zemlje, naveo je.

Prema njegovim riječima, jako loša poruka građanima bi bila da predstavnici političkih partija čak ne mogu ni da razgovaraju.

– Da se nismo odazvalio razgovoru sa SDA značilo bi da nismo sposobni ni za obični razgovor. To što neko razgovara ne mora značiti da se nešto i dogovorio, naglasio je.

Osvrnuvši se na CIK i to što još nije donio odluku o popunjavanju Doma naroda FBiH, Nikšić navodi kako se nada da će preovladati odgovornost i svijest kod članova CIK-a, te da će shvatiti da oni nisu zakonodavac.

– Oni su dužni da poštuju ono što imamo u Ustavu FBiH. To što nema dogovora pokazuje da su se i oni malo pokolebali. Unazad 15.ak dana bila je određena kritična većina spremna da izglasa popis iz 2013. godine. Nadam se da oni postaju svjesni posljedica takve odluke, odnosno da je to definitivna podjela zemlje na tri etničke skupine, kazao je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.