Želi li međunarodna zajednica zaista zaustaviti secesionističke i antidejtonske poteze Milorada Dodika?

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, povodom sjednice Narodne skupštine RS-a, koja je održana u Banja Luci prije dva dana i zaključaka koje je ista usvojila, oglasio se na svom Facebook profilu.

Nisam od onih što mole i kukaju i za sve što se dešava u BIH pozivaju predstavnike međunarodne zajednice da nam oni rješavaju ono za šta su nadležne domaće institucije. Međutim, po Ustavu BIH i Dejtonskom mirovnom sporazumu predstavnici međunarodne zajednice su involvirani i u Dejtonski mirovni sporazum i u Ustav BIH.

Želim da ih javno pitam da nam jasno i nedvosmisleno kažu da li oni mogu i žele zaustaviti secesionističke i antidejtonske poteze Milorada Dodika i njegovih zastupnika iz SNSD-a, kao i njihovih koalicionih partnera u NSRS.

Mi, Bosanci i Hercegovci imamo jako loša iskustva sa određenim predstavnicima međunarodne zajednice iz perioda početka agresije na BiH.

A sad vam kažem kao neko ko je branio ovu državu i ko je danas zastupnik u državnom Parlamentu –  ako ne želite zaustaviti disoluciju Bosne i Hercegovine i njeno cijepanje, javno i jasno nam recite.

Međutim, onda nam nemojte smetati da ljudi koji vole ovu državu, koji je osjećaju svojom domovinom, mi koji druge domovine nemamo, dozvolite nam da uzmemo stvar u svoje ruke i uspostavimo ustavno-pravni poredak na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Mi to želimo, možemo i uradit ćemo, jer drugog izlaza nemamo. Ovog puta ne želim da vam objašnjavam na koji način ćemo to uraditi, ali vjerujte mi da imamo snage, znanja, političke zrelosti i mudrosti da se vratimo na ustavno-pravno uređenje koje je Bosna i Hercegovina imala 1992. godine.

Zapamtite zauvijek, tada će biti samo Republika Bosna i Hercegovina i drugih republika neće biti na njenom teritoriju niti u njenom Ustavu“, naveo je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.