KO SDP BiH Tuzla

Zeleni ljevičari SD-a doživjeli debakl u Tuzlanskom kantonu

Svjedoci smo kontinuiranih laži koji se plasiraju ovih dana o SDP BiH u Tuzlanskom kantonu od strane pojedinih medija u službi vladajućih struktura i njihovih satelita koji se okupljaju pod sloganom zelene ljevice. Mi u SDP BiH se nismo umorili niti ćemo se ikada umoriti od dokazivanja istine i samo istine na bazi neoborivih činjenica.

Lokalni izbori su pokazali da je SDP BiH najjača stranka ljevice u Tuzlanskom kantonu. Nikakve ministarske fotelje i logistička podrška SDA nisu pomogli SD-u. Bijedićeve pristalice su javno tvrdile da je na njihovoj strani preko 70% članstva  SDP BiH. Šta je ostalo od te lažne poruke? Ništa! Izbori su pokazali da je većina ostala u SDP BiH, a da je ova teza Bakirovih “socijaldemokrata” pod imenom SD notorna neistina.

Pristalice SD-a su tvrdile da će sve biti drugačije kada se oni dočepaju fotelja u vlasti. Prodali su ideju za fotelju. Gdje su sada rezultati te politike? Šta su konkretno učinili do sada? Imaju li ikakve konkretne rezultate?

S obzirom šta su sve javno obećavali i govorili može se slobodno konstatirati da su zeleni ljevičari u SD-u doživjeli debakl u Tuzlanskom kantonu jer nisu ostvarili ništa od onoga što su obećavali i najavljivali. Za razliku od njih SDP BiH u Tuzlanskom kantonu je ostvario sve postavljene strateške ciljeve.

U Tuzlanskom kantonu politička scena je sada jasnija. Sada svi znaju da je Bijedićeva SD-e najobičniji privjesak u službi SDA. Za razliku od njih SDP BiH je pokazao dosljednost i snagu.

Mi u SDP BiH Tuzlanskog kantona im javno poručujemo da se nikada nećemo umoriti i da će istina pobijediti laž.