Bruxelles

Zekerijah Osmić na sastanku Sjeverno-atlantskog vijeća NATO-a

Iskazaćemo našu punu opredijeljenost za aktivno i kontinuirano sudjelovanje u NATO programima i aktivnostima i pokazati sebe kao kredibilnog partnera i ozbiljnog aspiranta za članstvo u ovom savezu

Slika

Ministar obrane BiH Zekerijah Osmić predvodit će izaslanstvo Ministarstva obrane BiH koja će, od 26. do 28. februara, boraviti u Bruxellesu, gdje će sudjelovati na sastanku Sjeverno-atlantskog vijeća NATO-a s ministrima obrane zemalja sudionica u misiji ISAF u Afganistanu. 

– Na sastanku Sjeverno-atlantskog vijeća NATO-a s ministrima obrane zemalja sudionica Misije ISAF iskazaćemo našu punu opredijeljenost za aktivno i kontinuirano sudjelovanje u NATO programima i aktivnostima i pokazati sebe kao kredibilnog partnera i ozbiljnog aspiranta za članstvo u ovom savezu – riječi su ministra obrane Zekerijaha Osmića. 

Tijekom boravka u Bruxellesu planirano je da ministar obrane BiH istog dana nazoči sastanku ministara obrane Američko-jadranske povelje (A-5), gdje će se razgovarati o implementaciji dogovora vezano za jačanju regionalne suradnje, implementaciji dogovorenih aktivnosti vezanih za inicijativu BRAAD (Balkanski regionalni pristup zračnoj odbrani) kojima bi se stekli uvjeti da Bosna i Hercegovina, kao i druge države regiona, direktno sudjeluju u NATO inicijativi ”Pametna obrana’ („Smart defence“). 

Na sastanku će pored ostalog biti govora i o pitanjima zajedničkog pristupa operacijama potpore miru. 

U izaslanstvu Ministarstva obrane BiH pored ministra Osmića biće i Zoran Šajinović, pomoćnik ministra za međunarodnu suradnju, Mustafa Sinanović, šef kabineta ministra obrane BiH, a u Bruxellesu će im se pridružiti i brigadir Alija Kožljak, šef Vojnog dijela misije BiH pri NATO-u, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.