Bruxelles

Zekerijah Osmić na sastanku Sjeverno-atlantskog vijeća NATO-a

Iskazaćemo našu punu opredijeljenost za aktivno i kontinuirano sudjelovanje u NATO programima i aktivnostima i pokazati sebe kao kredibilnog partnera i ozbiljnog aspiranta za članstvo u ovom savezu

Slika

Ministar obrane BiH Zekerijah Osmić predvodit će izaslanstvo Ministarstva obrane BiH koja će, od 26. do 28. februara, boraviti u Bruxellesu, gdje će sudjelovati na sastanku Sjeverno-atlantskog vijeća NATO-a s ministrima obrane zemalja sudionica u misiji ISAF u Afganistanu. 

– Na sastanku Sjeverno-atlantskog vijeća NATO-a s ministrima obrane zemalja sudionica Misije ISAF iskazaćemo našu punu opredijeljenost za aktivno i kontinuirano sudjelovanje u NATO programima i aktivnostima i pokazati sebe kao kredibilnog partnera i ozbiljnog aspiranta za članstvo u ovom savezu – riječi su ministra obrane Zekerijaha Osmića. 

Tijekom boravka u Bruxellesu planirano je da ministar obrane BiH istog dana nazoči sastanku ministara obrane Američko-jadranske povelje (A-5), gdje će se razgovarati o implementaciji dogovora vezano za jačanju regionalne suradnje, implementaciji dogovorenih aktivnosti vezanih za inicijativu BRAAD (Balkanski regionalni pristup zračnoj odbrani) kojima bi se stekli uvjeti da Bosna i Hercegovina, kao i druge države regiona, direktno sudjeluju u NATO inicijativi ”Pametna obrana’ („Smart defence“). 

Na sastanku će pored ostalog biti govora i o pitanjima zajedničkog pristupa operacijama potpore miru. 

U izaslanstvu Ministarstva obrane BiH pored ministra Osmića biće i Zoran Šajinović, pomoćnik ministra za međunarodnu suradnju, Mustafa Sinanović, šef kabineta ministra obrane BiH, a u Bruxellesu će im se pridružiti i brigadir Alija Kožljak, šef Vojnog dijela misije BiH pri NATO-u, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.