Javna tribina FOŽ SDP BiH Čapljina

Zdravlje i ravnopravnost žene u BH društvu

Forum žena Socijaldemokratske partije BiH Čapljina, uz punu podršku Općinske organizacije, povodom 8.Marta – Dana žena, organizirao je Javnu tribinu na temu: ZDRAVLJE I RAVNOPRAVNOST ŽENE U BH DRUŠTVU.

Tribina se održala dana 29.02.2016. (ponedjeljak) u 15:00 sati, u prostorijama SDP BiH Čapljina.

Učesnice javne tribine i teme o kojima se razgovaralo su bile slijedeće:
1. Uvodno obraćanje predsjednice FOŽ SDP BiH Čapljina Jadranke Dizdar
2. Žensko zdravlje sa posebnim osvrtom na Zakon o vještački potpomognutoj oplodnji – Selma Jakupović – Predsjednica FOŽ GO SDP Mostar
3. Socijalna pitanja među kojima i osvrt na Zakon o hraniteljstvu , Zakon o porodiljskom/roditeljskom odsustvu i nadoknadama – Vesna Saradžić – Potpredsjednica KO SDP BiH HNK i Delegatkinja u Domu naroda PF BiH
4. Borba protiv nasilja u porodici – Ifeta Ćesir – Škoro – Potpredsjednica FOŽ SDP BiH
5. Radno pravni status žene u BiH – Alma Pelo Zagorčić – sekretar KO SDP BiH HNK

Javnoj tribini je prisustvovao veliki broj žena, a važnost tribine i teme i kojima se razgovaralo, potvrđuje i prisustvo lokalnih medija.

Zaključeno je da žene trebaju nastaviti borbu za veća prava u društvu i porodici te da ne smiju dozvoliti sebi da se donose zakoni o ženama i ženskim pravima i potrebama a da o tome one nisu upoznate.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.